top of page
Bladeren schaduw
BeautyPlus_20210907144318648_save.jpg

De oprichtster van Fudō Jewelry. Mijn liefde voor design en styling leidde mij terug naar Fudō. Voor mij werd daarom Fudō jewelry de perfecte naam voor mijn eigen onderneming. Een onderneming van handgemaakte sieraden waar ik volledig mijn kracht en passie voor creativiteit in kwijt kan. De veelzijdigheid van het ontwerpen van sieraden in kleuren, vormen, structuren en stijlen. 

Met mijn passie en oog voor detail hoop ik dat mijn handgemaakte sieraden mensen net zoveel plezier brengen als het maken ervan.

Hallo, ik ben Nikki

Fudo 'Fudo myo-o'

god van vuur en wijsheid, kracht, zuivering en onbeweeglijkheid.

Voor mij is de naam Fudō jaren geleden tijdens mijn studie ontstaan. Hier kwam ik in aanmerking met de cultuur van de samoerai. Door verschillende subjecten met elkaar te verbinden kwam ik tot een nieuw product. Een van deze onderdelen was de cultuur van de samoerai. Sinds dien was ik erg geïnteresseerd geraakt door deze cultuur. De kracht en de discipline die de krijgers uiten, om het volk te kunnen beschermen van kwaden invloeden van buitenaf. Het prachtige Yoroi harnas dat werd gedragen tijden het strijden tegen het kwaad. 

Fudō (Fudō myō-ō) staat voor de god van vuur en wijsheid, voor kracht, zuivering en onbeweeglijkheid. 

IMG_20210215_170748 copy2.jpg

01 ontwerpen

Voor een nieuw sieraadontwerp ga ik eerst op zoek naar inspirerende kleuren en vormen. Met het nieuwe ontwerp in gedachte begin ik met het zacht maken van de klei. Dit doe ik door het met de hand te kneden. Als de klei zacht ik mix ik klei kleuren om tot de juiste kleur te komen. 

IMG_20210215_17074823_edited.jpg

02 afwerking

Als alle klei vormen klaar zijn, gaat de klei de oven in om uit te harden. Wanneer alle onderdelen goed afgekoeld zijn, werk ik iedere vorm af door de randen glad te schuren en gaatjes te boren. 

Hierna bevestig ik de onderdelen aan elkaar met behulp van schakels en toebehoren.

Schermafbeelding 2021-04-09 om 14.27.46.

03 fotograferen

Na alle sieraden afgewerkt te hebben fotografeer ik alle nieuwe setjes voor de webshop en alle social media kanalen. In dit proces maak ik verschillende foto's en filmpjes om zo een mooi en duidelijk beeld te kunnen vormen van alle nieuwe ontwerpen. 

Dit maakt iedere

set uniek

Doordat de sieraden handgemaakt zijn, is iedere set uniek. Verschillende collecties kun je terugvinden op de webshop.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle ins and outs van Fudō jewelry? Volg Fudō dan op een van onze social media kanalen @fudo.jewelry.

Duinen

Enthousiast?

shop jou favoriet!

bottom of page