top of page
Bladeren schaduw

soorten edelstenen

Agaat

Agaat is een prachtige en veelzijdige edelsteen die behoort tot de kwartsfamilie. Het wordt gewaardeerd om zijn verscheidenheid aan kleuren en patronen en wordt vaak gebruikt in sieraden en als decoratief element.

 

Kleurvariaties:

Agaat komt voor in een breed scala aan kleuren, waaronder blauw, groen, roze, grijs, rood, bruin en verschillende tinten van wit en transparant. Soms vertoont het ook strepen, banden of vlekken, wat het een uniek uiterlijk geeft.

 

Vindplaats:

Agaat wordt wereldwijd gevonden, voornamelijk in landen als Brazilië, Uruguay, India, Madagaskar en de Verenigde Staten.

Spirituele betekenissen:

In spirituele kringen wordt agaat geassocieerd met stabiliteit, balans en harmonie. Het wordt gezien als een steen die moed en emotionele kracht kan bevorderen, en wordt vaak gebruikt om negatieve energieën te verlichten.

Helende eigenschappen:

Sommigen geloven dat agaat helende eigenschappen heeft, zoals het bevorderen van emotionele stabiliteit, het versterken van het zelfvertrouwen en het stimuleren van concentratie en analytisch denken.

Sterrenbeelden:

 1. Stier (20 april - 20 mei): Agaat wordt vaak geassocieerd met Stier vanwege zijn aardse energie en stabiliteit, die goed samengaan met de eigenschappen van dit sterrenbeeld.

 2. Tweelingen (21 mei - 20 juni): Voor de veelzijdige Tweelingen wordt agaat soms aanbevolen vanwege de mogelijkheid om balans te brengen tussen verschillende aspecten van hun persoonlijkheid.

 3. Maagd (23 augustus - 22 september): Agaat wordt soms geadviseerd voor Maagden vanwege zijn kalmerende eigenschappen en het vermogen om focus en analytisch denken te bevorderen.

 4. Weegschaal (23 september - 22 oktober): Voor evenwichtzoekende Weegschalen wordt agaat soms aanbevolen vanwege de balancerende eigenschappen die harmonie en stabiliteit kunnen brengen.

Agaat

Amazoniet

Amazoniet is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn unieke groene tot blauwgroene kleuren en soms met witte strepen, vlekken of aders. De kleur varieert afhankelijk van de concentratie van bepaalde mineralen, zoals lood en kalium, en kan variëren van licht tot intens groen.

Vindplaats:

Deze steen is vernoemd naar de Amazone-rivier in Zuid-Amerika, maar de belangrijkste vindplaatsen zijn onder andere Brazilië, Madagaskar, Rusland, de Verenigde Staten en enkele delen van Afrika.

Spirituele betekenissen:

Amazoniet wordt vaak geassocieerd met rust, balans en harmonie. Het wordt beschouwd als een steen die kalmeert en emotioneel evenwicht bevordert. Het kan helpen bij het verlichten van stress en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

Helende eigenschappen:

Sommige mensen geloven dat amazoniet helende eigenschappen heeft, zoals het verlichten van spanning en het stimuleren van zelfexpressie. Het wordt ook geassocieerd met het openen van de keelchakra en het bevorderen van communicatie.

Sterrenbeelden:

 1. Tweelingen (21 mei - 20 juni): Amazoniet wordt geassocieerd met Tweelingen vanwege zijn vermeende vermogen om communicatie te bevorderen en balans te brengen in verschillende aspecten van hun leven.

 2. Weegschaal (23 september - 22 oktober): Voor Weegschalen, die streven naar balans en harmonie, wordt amazoniet soms aanbevolen vanwege de eigenschappen die kunnen helpen bij het bevorderen van vrede en evenwicht.

 3. Waterman (20 januari - 18 februari): Amazoniet wordt soms ook gekoppeld aan Watermannen vanwege zijn vermeende vermogen om creativiteit te stimuleren en emotionele stabiliteit te bevorderen.

Amazoniet

Amethist

Amethist is een prachtige edelsteen behorende tot de kwartsgroep en staat bekend om zijn opvallende paarse kleur. Amethist varieert in tint van lichtpaars tot diep violet en kan transparant of doorschijnend zijn. De kleurvariatie wordt veroorzaakt door sporen van ijzer in het kristal. Soms vertoont het ook kleurzones in het kristal. 

Vindplaats:

Amethist wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder Brazilië, Uruguay, Zambia, Rusland en de Verenigde Staten. Brazilië is een van de belangrijkste bronnen van hoogwaardige amethist.

Spirituele betekenis:

Amethist wordt al eeuwenlang geassocieerd met spirituele bescherming, helderheid van denken en innerlijke rust. Het wordt vaak gebruikt als een steen die rust en kalmte bevordert.

Helende eigenschappen:

In spirituele praktijken wordt amethist soms gebruikt om stress te verminderen, de geest te kalmeren en emotionele balans te bevorderen. Het wordt ook gezien als een steen die kan helpen bij meditatie en het stimuleren van intuïtie.

Sterrenbeelden:

 1. Waterman (20 januari - 18 februari): Amethist wordt gezien als een steen die intuïtie kan versterken en het denkvermogen kan bevorderen, eigenschappen die kunnen aansluiten bij het sterrenbeeld Waterman.

 2. Vissen (19 februari - 20 maart): Voor Vissen, die vaak worden beschouwd als gevoelig en spiritueel, wordt amethist soms aanbevolen vanwege de vermeende kalmerende en beschermende eigenschappen van de steen.

 3. Steenbok (22 december - 19 januari): Amethist wordt soms ook geassocieerd met Steenbok vanwege de mogelijke ondersteuning bij het behouden van helderheid van denken en focus, eigenschappen die vaak worden geassocieerd met dit sterrenbeeld.

Amethist

Aquamarijn

Aquamarijn is een prachtige edelsteen die behoort tot de beryl familie en staat bekend om zijn helderblauwe tot blauwgroene kleur. De kleur wordt geassocieerd met de tinten van de zee, vanwaar de naam "aquamarijn" komt, wat "zeewater" betekent in het Latijn.

Vindplaats:

Belangrijke bronnen van aquamarijn zijn onder andere Brazilië, Madagaskar, Nigeria, Mozambique en enkele delen van de Verenigde Staten.

Spirituele betekenissen:

Aquamarijn wordt gezien als een steen die verbonden is met helderheid, sereniteit en harmonie. Het wordt vaak geassocieerd met de zee en wordt beschouwd als een symbool van kalmte en vernieuwing.

Helende eigenschappen:

In de spirituele wereld wordt aquamarijn soms gebruikt om emotionele balans te bevorderen, stress te verminderen en communicatie te verbeteren. Het wordt gezien als een steen die de keelchakra opent en zelfexpressie stimuleert.

Sterrenbeelden:

 1. Waterman (20 januari - 18 februari): Aquamarijn wordt geassocieerd met de Waterman vanwege de mogelijke verbinding met helderheid, vernieuwing en het openen van de geest.

 2. Vissen (19 februari - 20 maart): Voor Vissen, die vaak als spiritueel en gevoelig worden beschouwd, wordt aquamarijn soms aanbevolen vanwege de vermeende kalmerende en beschermende eigenschappen van de steen.

 3. Tweelingen (21 mei - 20 juni): Soms wordt aquamarijn ook in verband gebracht met Tweelingen vanwege de mogelijkheid om communicatie te verbeteren en helder denken te bevorderen.

Aquamarijn

Aventurijn

Aventurijn is een veelzijdige edelsteen die wordt gewaardeerd vanwege zijn sprankelende verschijning en helende eigenschappen. Aventurijn heeft meestal een groene kleur, maar kan ook voorkomen in tinten van oranje, blauw, bruin, rood en grijs.

Vindplaats:

Aventurijn wordt voornamelijk gevonden in landen als India, Brazilië, Rusland en delen van Europa.

Spirituele betekenissen:

Aventurijn staat bekend als een steen van geluk, voorspoed en kans. Het wordt geassocieerd met het aantrekken van positieve energieën en het stimuleren van groei, zowel persoonlijk als spiritueel.

Helende eigenschappen:

In de spirituele wereld wordt aventurijn beschouwd als een steen die kalmerend werkt en het emotionele welzijn bevordert. Het wordt gebruikt om stress te verminderen, negativiteit af te weren en een gevoel van innerlijke rust te bevorderen.

Sterrenbeelden:

 1. Stier (20 april - 20 mei): Aventurijn wordt geassocieerd met Stier vanwege de vermeende eigenschappen die stabiliteit, geluk en welzijn bevorderen, eigenschappen die vaak worden geassocieerd met dit sterrenbeeld.

 2. Weegschaal (23 september - 22 oktober): Voor Weegschalen, die streven naar balans en harmonie, wordt aventurijn soms aanbevolen vanwege de vermeende eigenschappen die kunnen helpen bij het bevorderen van innerlijke rust en emotioneel evenwicht.

 3. Waterman (20 januari - 18 februari): Aventurijn wordt ook soms geassocieerd met de Waterman vanwege de mogelijke connectie met creativiteit, groei en het aantrekken van positieve energieën.

Aventurijn

Apatiet

Apatiet is een edelsteen met een opvallend kleurenspectrum, variërend van helderblauw tot groen, geel, roze, paars en zelfs kleurloos. 

Vindplaats:

Belangrijke vindplaatsen van apatiet zijn onder andere Madagaskar, Brazilië, Rusland, Myanmar en enkele delen van de Verenigde Staten.

Spirituele betekenis:

Apatiet wordt geassocieerd met focus, helderheid en zelfexpressie. Het wordt vaak gezien als een steen die creativiteit bevordert en de communicatie verbetert.

Helende eigenschappen:

In de spirituele wereld wordt apatiet soms gebruikt om motivatie te stimuleren, wilskracht te vergroten en een gevoel van eigenwaarde te versterken. Het wordt ook gezien als een steen die kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van emotioneel evenwicht.

Sterrenbeelden:

 1. Boogschutter (22 november - 21 december): Apatiet wordt geassocieerd met Boogschutters vanwege de vermeende eigenschappen die gericht zijn op optimisme, avontuur en het stimuleren van nieuwe ideeën.

 2. Waterman (20 januari - 18 februari): Voor Watermannen, die vaak worden gezien als innovatief en creatief, wordt apatiet soms aanbevolen vanwege de vermeende verbinding met creativiteit en zelfexpressie.

 3. Tweelingen (21 mei - 20 juni): Soms wordt apatiet ook in verband gebracht met Tweelingen vanwege de mogelijkheid om communicatie te verbeteren en helder denken te bevorderen.

Apatiet

Bergkristal

Bergkristal is een van de meest voorkomende en veelzijdige edelstenen en staat bekend om zijn helderheid, zuiverheid en diverse toepassingen. Bergkristal is een heldere, kleurloze kwartsvariant. Het kan ook in verschillende tinten voorkomen, afhankelijk van onzuiverheden in het kristal, maar de meest voorkomende vorm is transparant met een glasachtige glans.

Vindplaats:

Bergkristal wordt wereldwijd gevonden en gewonnen, met belangrijke vindplaatsen in landen zoals Brazilië, Madagaskar, de Verenigde Staten, Zwitserland en enkele delen van Azië.

Spirituele betekenissen:

Bergkristal wordt vaak geassocieerd met helderheid, zuivering en energie. Het wordt gezien als een steen die helpt bij het verhelderen van gedachten, het stimuleren van helderheid en het bevorderen van spirituele groei.

Helende eigenschappen:

In de spirituele en alternatieve geneeskunde wordt bergkristal gebruikt vanwege de vermeende helende eigenschappen. Het wordt gezien als een steen die balans en harmonie brengt, zowel fysiek als mentaal.

Sterrenbeelden:

 1. Steenbok (22 december - 19 januari): Bergkristal wordt geassocieerd met Steenbok vanwege de vermeende eigenschappen die gericht zijn op helderheid van denken, concentratie en het stimuleren van doelgerichtheid, eigenschappen die vaak worden geassocieerd met dit sterrenbeeld.

 2. Tweelingen (21 mei - 20 juni): Soms wordt bergkristal ook in verband gebracht met Tweelingen vanwege de mogelijke verbinding met helder denken, communicatie en het versterken van de geest.

 3. Leeuw (23 juli - 22 augustus): Voor Leeuwen, die vaak als zelfverzekerd en creatief worden gezien, wordt bergkristal soms aanbevolen vanwege de vermeende eigenschappen die kunnen helpen bij het vergroten van zelfbewustzijn en het bevorderen van creativiteit.

Bergkristal

Chalcedoon

Chalcedoon is een prachtige variëteit van kwarts die gewaardeerd wordt om zijn diversiteit aan kleuren, variërend van blauw, wit, grijs, roze tot lavendelachtig. De kleurtinten zijn afhankelijk van verschillende mineralen en kenmerken die aanwezig zijn in de steen, wat leidt tot unieke patronen en variaties.

 

Vindplaats: 

Hoewel de naam niet direct is afgeleid van een geografische locatie zoals bij sommige edelstenen, wordt chalcedoon wereldwijd gevonden. Belangrijke vindplaatsen zijn onder meer de Verenigde Staten, Brazilië, India, Madagaskar en andere delen van de wereld.

Spirituele betekenissen: 

Chalcedoon staat in spirituele contexten bekend om zijn vermogen om kalmte, vrede en vriendelijkheid te bevorderen. Het wordt geassocieerd met het ondersteunen van communicatie en expressie, en het afweren van negatieve energieën.

 

Helende eigenschappen: 

Men gelooft dat chalcedoon helende eigenschappen heeft, waaronder het bevorderen van emotionele stabiliteit, het verminderen van stress en het stimuleren van helder denken en concentratie. Het wordt ook gezien als een steen die kan helpen bij het openen van de keelchakra en het verbeteren van communicatie.

 

Sterrenbeelden:

 1. Kreeft (21 juni - 22 juli): Voor mensen geboren onder het sterrenbeeld Kreeft kan chalcedoon gunstig zijn vanwege de eigenschappen die emotionele balans, rust en kalmte bevorderen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en het ondersteunen van een gevoel van welzijn, passend bij de gevoelige en zorgzame aard van dit sterrenbeeld.

 2. Maagd (23 augustus - 22 september): Chalcedoon kan gunstig zijn voor Maagden vanwege de eigenschappen die kunnen helpen bij het bevorderen van analytisch denken, focus en het creëren van een gevoel van rust en kalmte. Deze eigenschappen passen goed bij de behoefte aan structuur en efficiëntie die vaak aan dit sterrenbeeld wordt toegeschreven.

Chalcedoon

Jade

Jade is een prachtige en waardevolle edelsteen die al duizenden jaren wordt gewaardeerd vanwege zijn schoonheid, duurzaamheid en spirituele betekenis. ade komt in verschillende kleuren voor, waaronder groen, lavendel, wit, geel en zelfs zwart. Het heeft een zachte, zijdeachtige glans en kan verschillende patronen en aders vertonen, afhankelijk van de variëteit.

Vindplaats:

Jade wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder China, Myanmar, Nieuw-Zeeland, Canada, Mexico en delen van Midden-Amerika.

Spirituele betekenissen:

Jade staat bekend om zijn spirituele betekenis en wordt beschouwd als een steen van geluk, welvaart, harmonie en bescherming. Het wordt vaak gezien als een symbool van zuivering en wijsheid.

Helende eigenschappen:

In de alternatieve geneeskunde wordt jade gebruikt vanwege zijn vermeende helende eigenschappen. Het wordt beschouwd als een steen die het lichaam in balans brengt, rust bevordert en de geest kalmeert.

Sterrenbeelden:

 1. Stier (20 april - 20 mei): Jade wordt geassocieerd met Stier vanwege de vermeende eigenschappen die gericht zijn op stabiliteit, geluk en harmonie, eigenschappen die vaak worden geassocieerd met dit sterrenbeeld.

 2. Weegschaal (23 september - 22 oktober): Voor Weegschalen, die streven naar balans en harmonie, wordt jade soms aanbevolen vanwege de vermeende eigenschappen die kunnen helpen bij het bevorderen van evenwicht in relaties en emotionele welzijn.

 3. Kreeft (21 juni - 22 juli): Jade wordt ook soms geassocieerd met Kreeft vanwege de mogelijke verbinding met emotionele stabiliteit, bescherming en het bevorderen van een rustige geest.

Jade

Jaspis

aspis is een aardende en beschermende edelsteen met verschillende kleuren en variëteiten. Jaspis komt voor in een breed scala aan kleuren en patronen, waaronder rood, bruin, geel, groen, grijs en gestreepte varianten. Het kan effen van kleur zijn of een mix van verschillende tinten en patronen hebben.

Vindplaats:

Jaspis wordt wereldwijd gevonden, met belangrijke vindplaatsen in landen als Brazilië, India, Rusland, de Verenigde Staten en enkele Europese landen.

Spirituele betekenis:

Jaspis staat bekend om zijn aardende eigenschappen en wordt gezien als een steen van stabiliteit, moed en bescherming. Het wordt vaak gebruikt om verbinding te maken met de aarde en om balans en stabiliteit te bevorderen.

Helende eigenschappen:

In de spirituele wereld wordt jaspis gebruikt vanwege zijn vermeende helende eigenschappen. Het wordt beschouwd als een steen die fysieke kracht en vitaliteit bevordert, evenals emotionele stabiliteit en moed.

Sterrenbeelden:

 1. Stier (20 april - 20 mei): Jaspis wordt geassocieerd met Stier vanwege de vermeende eigenschappen die gericht zijn op stabiliteit, kracht en aarding, eigenschappen die vaak worden geassocieerd met dit sterrenbeeld.

 2. Maagd (23 augustus - 22 september): Voor Maagden, die bekend staan om hun praktische en aardse aard, wordt jaspis soms aanbevolen vanwege de vermeende eigenschappen die kunnen helpen bij het bevorderen van organisatie en aarding.

 3. Ram (21 maart - 19 april): Jaspis wordt ook soms geassocieerd met Ram vanwege de mogelijke verbinding met moed, energie en het stimuleren van krachtige actie.

Jaspis
Lepidoliet

Lepidoliet

Lepidoliet is een opvallende edelsteen die vaak wordt gewaardeerd vanwege zijn mooie paarse kleur en helende eigenschappen. Lepidoliet varieert meestal in kleur van lichtpaars tot roze en soms zelfs grijs of zalmroze. Het kan ook kleine glinsterende deeltjes mica bevatten, waardoor het een glinsterend aspect krijgt.

Vindplaats:

Belangrijke vindplaatsen van lepidoliet zijn onder andere Brazilië, Rusland, de Verenigde Staten en enkele delen van Europa.

 

Spirituele betekenis:

Lepidoliet staat bekend om zijn kalmerende en balancerende eigenschappen. Het wordt beschouwd als een steen die helpt bij stressvermindering, angst en emotionele balans.

Helende eigenschappen:

In de spirituele en alternatieve geneeskunde wordt lepidoliet gebruikt vanwege zijn vermeende helende eigenschappen. Het wordt gezien als een steen die kan helpen bij het verlichten van spanning, het bevorderen van rust en het stimuleren van emotioneel welzijn.

Sterrenbeelden:

 1. Weegschaal (23 september - 22 oktober): Lepidoliet wordt geassocieerd met Weegschalen vanwege de vermeende eigenschappen die gericht zijn op harmonie, balans en het bevorderen van innerlijke rust, eigenschappen die vaak worden geassocieerd met dit sterrenbeeld.

 2. Vissen (19 februari - 20 maart): Voor Vissen, die vaak als gevoelig en intuïtief worden beschouwd, wordt lepidoliet soms aanbevolen vanwege de vermeende eigenschappen die kunnen helpen bij stressvermindering en het stimuleren van emotionele stabiliteit.

 3. Stier (20 april - 20 mei): Soms wordt lepidoliet ook geassocieerd met Stier vanwege de mogelijke verbinding met kalmte, ontspanning en het bevorderen van innerlijke rust.

Kunziet

Kunziet is een prachtige edelsteen die gewaardeerd wordt vanwege zijn opvallende roze tot lila kleuren en zijn spirituele eigenschappen. Kunziet vertoont doorgaans een lila tot roze kleur, soms met een vleugje violet. De kleur kan variëren van bleekroze tot diepere tinten. Het vertoont vaak een opvallende pleochroïsme, wat betekent dat het van kleur kan veranderen afhankelijk van de kijkhoek.

Vindplaats:

Belangrijke vindplaatsen van kunziet zijn onder andere Afghanistan, Brazilië, de Verenigde Staten en enkele delen van Afrika.

Spirituele betekenis:

Kunziet staat bekend om zijn spirituele eigenschappen en wordt geassocieerd met emotionele genezing, liefde en mededogen. Het wordt gezien als een steen die helpt bij het openen en activeren van het hartchakra.

Helende eigenschappen:

In de alternatieve geneeskunde wordt kunziet gebruikt vanwege zijn vermeende helende eigenschappen. Het wordt beschouwd als een steen die kan helpen bij het verlichten van emotionele pijn, het bevorderen van begrip en het stimuleren van innerlijke vrede.

Sterrenbeelden:

 1. Stier (20 april - 20 mei): Kunziet wordt geassocieerd met Stier vanwege de vermeende eigenschappen die gericht zijn op liefde, emotionele heling en het openen van het hartchakra, eigenschappen die vaak worden geassocieerd met dit sterrenbeeld.

 2. Kreeft (21 juni - 22 juli): Voor Kreeften, die vaak als gevoelig en zorgzaam worden beschouwd, wordt kunziet soms aanbevolen vanwege de vermeende eigenschappen die kunnen helpen bij emotionele genezing en het bevorderen van compassie.

 3. Weegschaal (23 september - 22 oktober): Kunziet wordt ook soms geassocieerd met Weegschalen vanwege de mogelijke verbinding met liefdevolle energie, balans en harmonie.

Kunziet

Lilac kwarts

Lilac kwarts is een variëteit van kwarts die bekend staat om zijn delicate lila tot paarse kleuren.

 

Vindplaats:

De belangrijkste vindplaatsen van lilac kwarts zijn onder andere Brazilië, Madagaskar, Rusland en enkele delen van Afrika. De kleur van lilac kwarts ontstaat door de aanwezigheid van mineralen zoals mangaan, titanium en ijzer.

 

Spirituele betekenissen:

In spirituele kringen wordt lilac kwarts geassocieerd met kalmte, vrede en spirituele groei. Het wordt beschouwd als een steen die kan helpen bij het bevorderen van intuïtie en spirituele helderheid, terwijl het ook rust en evenwicht brengt.

 

Helende eigenschappen:

Lilac kwarts wordt soms toegeschreven aan helende eigenschappen zoals het bevorderen van emotioneel evenwicht, het verminderen van stress en het stimuleren van creativiteit. Het kan worden gebruikt om een gevoel van welzijn te bevorderen en de spirituele ontwikkeling te ondersteunen.

 

Sterrenbeelden:

 1. Waterman (20 januari - 18 februari): Lilac kwarts kan gunstig zijn voor mensen geboren onder het sterrenbeeld Waterman vanwege de eigenschappen die gericht zijn op intuïtie, spirituele groei en het bevorderen van harmonie. Deze eigenschappen passen goed bij de onconventionele en creatieve aard van dit sterrenbeeld.

 2. Vissen (19 februari - 20 maart): Lilac kwarts wordt ook geassocieerd met Vissen vanwege de veronderstelde eigenschappen die kunnen helpen bij het bevorderen van emotionele balans, intuïtie en het stimuleren van spirituele ontwikkeling. Deze eigenschappen passen goed bij de gevoelige en empathische aard van Vissen.

Lilac kwart

Opaal

Opaal is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn schitterende kleuren en speelse lichteffecten. Het kan transparant, doorschijnend of ondoorzichtig zijn en vertoont vaak een iriserend spel van kleuren, bekend als "play-of-color". De kleuren variëren van wit, crème, roze, blauw, groen, geel, oranje tot zwart.

Vindplaats:

Opaal wordt gewonnen in diverse landen, waaronder Australië, Mexico, Brazilië, Ethiopië en de Verenigde Staten.

 

Spirituele betekenis:

Opaal wordt gezien als een steen die creativiteit, inspiratie en verbeeldingskracht stimuleert. Het wordt ook geassocieerd met emotionele genezing en het bevorderen van positieve emoties.

 

Helende eigenschappen:

In alternatieve geneeswijzen wordt opaal gebruikt vanwege zijn vermeende helende eigenschappen. Het wordt gezien als een steen die emotionele stabiliteit bevordert, angsten verlicht en positieve energie stimuleert.

Sterrenbeelden:

 1. Vissen (19 februari - 20 maart): Opaal wordt geassocieerd met Vissen vanwege de vermeende eigenschappen die gericht zijn op verbeeldingskracht, intuïtie en het stimuleren van emotionele diepgang.

 1. Kreeft (21 juni - 22 juli): Voor Kreeften, die vaak als gevoelig en intuïtief worden beschouwd, wordt opaal soms aanbevolen vanwege de vermeende eigenschappen die kunnen helpen bij het verlichten van emotionele stress en het bevorderen van emotionele balans.

 2. Weegschaal (23 september - 22 oktober): Opaal wordt ook soms geassocieerd met Weegschalen vanwege de mogelijke verbinding met creativiteit, harmonie en het stimuleren van emotionele expressie.

Opaal
Prehniet

Prehniet

Prehniet is een vrij zeldzame en fascinerende edelsteen met een kenmerkende groenige tot gelige kleur en een glasachtige glans. Prehniet varieert meestal van lichtgroen tot geelgroen, soms met een wazige, doorschijnende uitstraling. Het kan ook kleine insluitsels of grotere formaties van donkere mineralen hebben.

Vindplaats:

Prehniet wordt onder andere gevonden in Zuid-Afrika, Australië, China, Duitsland en de Verenigde Staten.

Spirituele betekenis:

Prehniet wordt beschouwd als een steen van vrede en bescherming. Het staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en wordt geassocieerd met liefde, harmonie en het stimuleren van spirituele groei.

 

Helende eigenschappen:

In de alternatieve geneeskunde wordt prehniet gebruikt vanwege de vermeende helende eigenschappen. Het wordt gezien als een steen die rust en kalmte kan brengen, stress kan verminderen en innerlijke vrede kan bevorderen.

Sterrenbeelden:

 1. Leeuw (23 juli - 22 augustus): Prehniet wordt geassocieerd met Leeuwen vanwege de eigenschappen die helpen bij het bevorderen van assertiviteit, zelfvertrouwen en innerlijke kracht, eigenschappen die vaak passen bij dit sterrenbeeld.

 2. Weegschaal (23 september - 22 oktober): Voor Weegschalen wordt prehniet soms aanbevolen vanwege het vermogen om harmonie en balans te brengen in relaties en het bevorderen van vrede en intuïtie, eigenschappen die gunstig kunnen zijn voor dit sterrenbeeld.

 3. Boogschutter (22 november - 21 december): Mensen onder het sterrenbeeld Boogschutter zouden zich aangetrokken kunnen voelen tot prehniet vanwege de veronderstelde eigenschappen die helpen bij het vergroten van hun optimisme, avontuurlijke aard en het stimuleren van groei op zowel spiritueel als persoonlijk niveau.

Rozenkwarts

Rozenkwarts

Rozenkwarts is een prachtige en geliefde edelsteen die bekend staat om zijn zachte roze kleur en liefdevolle energie. Rozenkwarts heeft een zachte, roze kleur die kan variëren van bleekroze tot diepere tinten. Het vertoont een transparante tot doorschijnende uitstraling en wordt soms aangetroffen in ruwe vormen of gepolijst tot gladde stenen.

Vindplaats:

Rozenkwarts wordt gewonnen in verschillende delen van de wereld, waaronder Brazilië, Madagaskar, de Verenigde Staten en enkele Europese landen.

Spirituele betekenis:

Rozenkwarts staat bekend als de steen van liefde en hartenergie. Het wordt geassocieerd met het openen van het hartchakra en het bevorderen van liefde, vriendschap, compassie en vergeving.

Helende eigenschappen:

In de alternatieve geneeskunde wordt rozenkwarts gebruikt vanwege zijn vermeende helende eigenschappen. Het wordt gezien als een steen die emotionele genezing bevordert, stress verlicht, en rust en kalmte brengt.

Sterrenbeelden:

 1. Stier (20 april - 20 mei): Rozenkwarts wordt geassocieerd met Stier vanwege de vermeende eigenschappen die gericht zijn op liefde, emotionele stabiliteit en het openen van het hartchakra, eigenschappen die vaak worden geassocieerd met dit sterrenbeeld.

 2. Kreeft (21 juni - 22 juli): Voor Kreeften, die vaak als emotioneel gevoelig worden beschouwd, wordt rozenkwarts soms aanbevolen vanwege de vermeende eigenschappen die kunnen helpen bij het bevorderen van emotionele balans en het verlichten van stress.

 3. Weegschaal (23 september - 22 oktober): Rozenkwarts wordt ook soms geassocieerd met Weegschalen vanwege de mogelijke verbinding met liefde, harmonie en het stimuleren van emotionele expressie.

Serpentijn

Serpentijn is een gesteente dat bekend staat om zijn verscheidenheid aan groene tinten en patronen, variërend van lichtgroen tot diepgroen en soms met witte, bruine of rode strepen, vlekken of aders. Hier zijn enkele kenmerken van serpentijn:

 

Vindplaats:

Serpentijn is te vinden in verschillende delen van de wereld, waaronder landen zoals Brazilië, Madagaskar, Rusland, de Verenigde Staten en enkele delen van Afrika.

 

Spirituele betekenissen:

In spirituele contexten wordt serpentijn geassocieerd met helende eigenschappen die gericht zijn op het bevorderen van rust, balans en harmonie. Het wordt beschouwd als een steen die kan helpen bij het kalmeren van emoties, het verminderen van stress en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

 

Helende eigenschappen:

Serpentijn wordt soms toegeschreven aan helende eigenschappen, zoals het verlichten van spanning en stress. Het kan worden geassocieerd met het stimuleren van zelfexpressie en het openen van de keelchakra om communicatie te bevorderen, hoewel deze eigenschappen niet wetenschappelijk zijn bewezen.

Sterrenbeelden:

 1. Stier (20 april - 20 mei): Serpentijn kan gunstig zijn voor mensen onder het sterrenbeeld Stier vanwege de eigenschappen die gericht zijn op stabiliteit, aarding en het bevorderen van innerlijke kracht. Deze eigenschappen passen goed bij de aardse energie van dit sterrenbeeld.

 2. Schorpioen (23 oktober - 21 november): Serpentijn wordt ook geassocieerd met het sterrenbeeld Schorpioen vanwege de veronderstelde eigenschappen die helpen bij het bevorderen van transformatie, heling en het vinden van evenwicht tussen emoties en spiritualiteit, passend bij de diepgaande aard van dit sterrenbeeld.

Serpetijn

Goudsteen

Goudsteen is een synthetische steen die wordt gemaakt van glas met koperinsluitsels die een glinsterend effect creëren. Goudsteen is een door de mens gemaakte steen, geen natuurlijke edelsteen. Het wordt geproduceerd door gesmolten glas te mengen met koperslakken of koperzouten en vervolgens langzaam af te koelen. Dit proces resulteert in de kenmerkende glinsterende deeltjes in de steen.

Spirituele betekenis:

Hoewel goudsteen synthetisch is, wordt het soms geassocieerd met eigenschappen zoals vitaliteit, energie en moed. Het wordt gezien als een steen die positieve energie en kracht kan bieden aan de drager.

 

Helende eigenschappen:

In de alternatieve geneeskunde wordt goudsteen soms gebruikt vanwege de vermeende eigenschappen die kunnen helpen bij het stimuleren van vitaliteit, zelfvertrouwen en een positieve mindset.

Sterrenbeelden: 

Goudsteen wordt niet specifiek toegeschreven aan één sterrenbeeld, aangezien het een synthetische steen is en de associaties met sterrenbeelden voornamelijk gebaseerd zijn op symboliek en persoonlijke voorkeur.

Mensen kunnen edelstenen kiezen op basis van hun persoonlijkheid, aantrekkingskracht tot de steen of geloof in de eigenschappen ervan, eerder dan op basis van astrologische overwegingen. Er zijn geen specifieke sterrenbeelden die traditioneel aan goudsteen zijn toegewezen vanwege het ontbreken van historische of astrologische connecties tussen de steen en de sterrenbeelden.

Goudsteen

Tijgeroog

Tijgeroog is een prachtige edelsteen met een uniek uiterlijk en enkele interessante eigenschappen. Tijgeroog vertoont vaak een karakteristieke gouden tot bruine kleur met strepen of banden die lijken op de vacht van een tijger, vandaar de naam. Deze steen kan ook reflecties hebben die lijken op een 'kattenoogeffect' wanneer gepolijst.

Vindplaats:

Belangrijke vindplaatsen van tijgeroog zijn onder andere Zuid-Afrika, Australië, India, en enkele delen van de Verenigde Staten.

 

Spirituele betekenis:

Tijgeroog wordt gezien als een beschermende steen die kracht, moed en vertrouwen bevordert. Het wordt ook geassocieerd met helderheid van gedachten en innerlijke kracht.

 

Helende eigenschappen:

In alternatieve geneeswijzen wordt tijgeroog gebruikt vanwege zijn vermeende helende eigenschappen. Het wordt beschouwd als een steen die emotionele balans bevordert, stress verlicht en zelfvertrouwen versterkt.

Sterrenbeelden:

 1. Stier (20 april - 20 mei): Tijgeroog wordt geassocieerd met Stier vanwege de mogelijke verbinding met stabiliteit, vastberadenheid en praktisch denken, eigenschappen die vaak worden geassocieerd met dit sterrenbeeld.

 2. Leeuw (23 juli - 22 augustus): Voor Leeuwen, die vaak worden gezien als vastberaden en vol vertrouwen, kan tijgeroog worden geassocieerd met het versterken van zelfvertrouwen en leiderschapskwaliteiten.

 3. Maagd (23 augustus - 22 september): Tijgeroog kan soms worden gekoppeld aan de Maagd vanwege de mogelijke eigenschappen die gericht zijn op praktische benaderingen, analytisch denken en geaardheid.

Tijgeroog

Turkoois

Turkoois is een prachtige edelsteen met een opvallende blauwe tot groenblauwe kleur en een geschiedenis die teruggaat tot oude beschavingen. 

Vindplaats:

Belangrijke vindplaatsen van turkoois zijn onder andere Iran, de Verenigde Staten (voornamelijk in Arizona en Nevada), China, en enkele delen van Afrika en Europa.

 

Spirituele betekenis:

Turkoois wordt beschouwd als een beschermende steen die geluk, welzijn en voorspoed brengt aan de drager. Het wordt geassocieerd met het bevorderen van innerlijke kalmte en het absorberen van negatieve energieën.

 

Helende eigenschappen:

In alternatieve geneeskunde wordt turkoois gebruikt vanwege zijn vermeende helende eigenschappen. Het wordt beschouwd als een steen die fysieke gezondheid bevordert, stress vermindert en emotionele stabiliteit biedt.

Sterrenbeelden:

 1. Boogschutter (22 november - 21 december): Turkoois kan worden geassocieerd met Boogschutters vanwege de mogelijke verbinding met geluk, avontuur en bescherming tijdens reizen. Dit sterrenbeeld wordt vaak geassocieerd met exploreren en optimisme, eigenschappen die men ook aan turkoois toeschrijft.

 2. Waterman (20 januari - 18 februari): Voor Watermannen, die vaak worden gezien als vooruitstrevend en onafhankelijk, kan turkoois worden geassocieerd met het bevorderen van originaliteit en onconventionele denkwijzen.

 3. Vissen (19 februari - 20 maart): Turkoois kan ook worden verbonden met Vissen vanwege de mogelijke eigenschappen die gericht zijn op innerlijke rust, intuïtie en het absorberen van negatieve energieën.

Turkoois

Toermalijn

Toermalijn is een fascinerende edelsteen met een verscheidenheid aan kleuren en eigenschappen. Toermalijn komt voor in verschillende kleuren, waaronder roze, groen, blauw, geel, bruin, zwart en kleurloos. Soms vertoont het meerdere kleuren in één kristal. Het kan helder tot doorschijnend zijn en heeft vaak een prismatische vorm.

Vindplaats:

Toermalijn wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, zoals Brazilië, Afghanistan, Sri Lanka, de Verenigde Staten en delen van Afrika.

Spirituele betekenis:

Toermalijn wordt beschouwd als een beschermende steen die negatieve energieën afstoot en positieve energie bevordert. Het wordt ook geassocieerd met balans en zuivering.

Helende eigenschappen:

In de alternatieve geneeskunde wordt toermalijn gebruikt vanwege de vermeende helende eigenschappen. Het wordt gezien als een steen die emotioneel evenwicht bevordert, stress vermindert en een kalmerend effect heeft.

Sterrenbeelden:

 1. Stier (20 april - 20 mei): Toermalijn kan geassocieerd worden met Stier vanwege de mogelijke eigenschappen die gericht zijn op stabiliteit, vastberadenheid en aarding. Deze eigenschappen worden vaak geassocieerd met dit sterrenbeeld.

 2. Leeuw (23 juli - 22 augustus): Voor Leeuwen, die vaak worden gezien als zelfverzekerd en vol energie, kan toermalijn worden geassocieerd met het versterken van zelfvertrouwen en vitaliteit.

 3. Schorpioen (23 oktober - 21 november): Schorpioenen, die vaak gepassioneerd en diep emotioneel zijn, kunnen toermalijn waarderen vanwege de mogelijke eigenschappen die gericht zijn op balans, bescherming en emotioneel welzijn.

Toermalijn

Howliet

Howliet is een calciumsilicaathydraat dat bekend staat om zijn witte tot crèmekleurige uitstraling met grijze aderen of aderachtige patronen. Howliet is meestal wit of crèmekleurig met donkere grijze, zwarte of bruine aderen die het oppervlak doorkruisen, vergelijkbaar met het uiterlijk van turkoois of marmer.

Vindplaats:

De belangrijkste vindplaatsen van howliet zijn onder meer Canada, Duitsland en de Verenigde Staten, voornamelijk Californië.

Spirituele betekenis:

Howliet wordt beschouwd als een kalmerende steen die rust en sereniteit bevordert. Het wordt gebruikt om stress te verminderen, de geest te kalmeren en negatieve emoties te verlichten.

Helende eigenschappen:

In de alternatieve geneeskunde wordt howliet gebruikt vanwege de vermeende helende eigenschappen. Het wordt gezien als een steen die kan helpen bij het bevorderen van slaap, het verminderen van angst en het verbeteren van emotionele balans.

Sterrenbeelden:

 1. Tweelingen (21 mei - 20 juni): Howliet wordt soms aanbevolen voor Tweelingen vanwege de eigenschappen die kunnen helpen bij het bevorderen van communicatie, het verbeteren van mentale helderheid en het stimuleren van creativiteit, passend bij de veelzijdige aard van dit sterrenbeeld.

 2. Weegschaal (23 september - 22 oktober): Voor Weegschalen kan howliet gunstig zijn vanwege de eigenschappen die evenwicht en rust bevorderen. Het kan helpen bij het vinden van innerlijke harmonie en het ondersteunen van emotioneel welzijn, passend bij de behoefte aan balans en vrede van dit sterrenbeeld.

Howliet
Zonnesteen

Zonnesteen

Zonnesteen is een prachtige edelsteen met een unieke uitstraling en enkele interessante eigenschappen. Zonnesteen vertoont meestal een warme oranje tot goudbruine kleur, soms met glinsterende insluitsels van hematiet of goethiet die het een sprankelend effect geven, vergelijkbaar met de glinstering van zonlicht.

Vindplaats:

Belangrijke vindplaatsen van zonnesteen zijn onder andere India, Noorwegen, de Verenigde Staten en enkele delen van Afrika.

 

Spirituele betekenis:

Zonnesteen wordt beschouwd als een steen van levensvreugde, vitaliteit en optimisme. Het wordt geassocieerd met het bevorderen van een positieve kijk op het leven, het verhogen van vitaliteit en het stimuleren van zelfvertrouwen.

 

Helende eigenschappen:

In de alternatieve geneeskunde wordt zonnesteen gebruikt vanwege de vermeende helende eigenschappen. Het wordt gezien als een steen die energie kan geven, emotionele balans kan bevorderen en kan helpen bij het verlichten van stress en angst.

Sterrenbeelden:

 1. Leeuw (23 juli - 22 augustus): Zonnesteen wordt geassocieerd met Leeuwen vanwege de veronderstelde eigenschappen die helpen bij het vergroten van vitaliteit, zelfvertrouwen en het bevorderen van een positieve kijk op het leven, passend bij de krachtige en zelfbewuste aard van dit sterrenbeeld.

 2. Kreeft (21 juni - 22 juli): Voor Kreeften kan zonnesteen gunstig zijn vanwege de eigenschappen die emotionele kracht, stabiliteit en vreugde bevorderen. Het kan helpen bij het omgaan met gevoelens en het bevorderen van een positieve gemoedstoestand, passend bij de gevoelige en zorgzame aard van dit sterrenbeeld.

Duinen

Enthousiast?

shop jou favoriet!

bottom of page