top of page
Bladeren schaduw
FudoJewelry-logo-V2.png

HANDGEMAAKTE SIERADEN

 • Welke materialen worden er gebruikt?
  De oorbellen worden gemaakt met oorpins van messing. Messing is een legering van koper en zink. Plated gold / silver: Een plated sieraad is een sierraad van metaal met een laagje van een ander metaal erover heen. Voor goudkleurig wordt dit gold plated of verguld genoemd. En voor zilverkleurig silver plated of verzilverd. Hoe lang een sieraad mooi blijft is afhankelijk van het soort sieraad en het gebruik hier van. Als je een plated ring hebt, dan zal dit door dagelijks gebruik meer in aanraking komen met invloeden van buitenaf dan een plated hanger aan een ketting. Hiervan is de kans groot dat een plated hanger langer mooi blijft.
 • Zijn alle sieraden handgemaakt?
  Ja! Alle sieraden zijn van begin tot eind handgemaakt.
 • Zijn de Statement sieraden zwaar van gewicht?
  Polymeer klei is een lichtgewicht klei. Hierdoor zijn de sieraden niet zwaar.
 • Zijn de Statement sieraden kwetsbaar?
  Polymeer klei is een flevibele klei maar vermijd extreme kracht en aanraking met water, dit voorkomt dat de klei breekt. Zorg dat je sieraden voorzichtig behandeld en op een goede plek opbergt.
 • Kan ik mijn bestelling retourneren?
  Wilt u uw bestelde producten retourneren, download dan het retour formulier op de pagina verzending en retourneren.
 • Wat is polymeer klei
  Polymeerklei is een boetseerklei en wordt veel gebruikt voor het maken van sieraden, kralen, beeldjes en andere decoraties. De klei is een kunststof boetseer klei die bestaat uit polymeer polyvinvyl chloride gemengd met een vloeibaar plastificeermiddel. Het materiaal is goed kneedbaar en hardt niet bij kamertemperatuur. Om de klei uit te harden zal de klei in de oven gebakken moeten worden. De klei is getest door het instituut Materialen van Kunsten & Ambacht in Boston USA en voldoet aan de norm ASTM D-4236 Non toxic. In Europa voldoet polymeer klei aan het CE-keurmerk.
 • Stainless steel
  Vanaf 1 december 2021 worden alle sieraden gemaakt met stainless steel onderdelen (allergie vrij)
 • Disclamer
  De werking van edelstenen is niet bewezen en kan iedereen dus anders en/of op zijn eigen manier ervaren.
bottom of page