top of page
Bladeren schaduw

Edelstenen

'Een steuntje in de rug, in gesteldheid, gezondheid maar ook in jouw eigen kracht'

Wat is het mooi wat de kracht van een edelsteen voor iedereen een andere betekenis kan hebben. Edelstenen, met ieder een eigen bijzondere krachtige werking bieden je een steuntje in de rug. Dit kan zijn in je gesteldheid, gezondheid maar ook in jouw eigen kracht.

 

Edelstenen draag je het liefste dicht op je huid om de werking te versterken. Daarom ben ik deze prachtige edelstenen gaan verwerken in mijn handgemaakte sieraden.

Hoe werken edelstenen?

Gek he, dat een steen je een bepaald gevoel kan geven. Dat je er vrolijk van word of het je stress vermindert. Graag vertel ik je wat meer over deze prachtige edelstenen. 

Kan je je voorstellen dat alles om je heen uit energie bestaat en deze energieen een trillingfrequantie (energetische vibratie) afgeven? dus mensen, dieren, de natuur maar ook je gedachtes, emoties en woorden. Ook edelstenen geven een energetische vibratie af. Al deze trillingen beïnvloeden elkaar.

Als je een edelsteen bij je draagt of in een ruimte plaatst zal de energetische trilling van de steen door je lichaam worden opgenomen, maar ook neemt de edelsteen de trillingen van jouw lichaam op. Daarom is het belangrijk dat je jouw stenen regelmatig reinigt en weer oplaadt. Hierdoor komt er weer ruimte om goede energieën op te kunnen nemen en weer uit te stralen.

Een edelsteen kan een onbalans in je lichaam herstellen, door de steen bij je te dragen kan de steen jouw minder fijne energie overnemen. Dit heeft een positief effect op jouw fysieke, mentale en emotioneel trillingen. 

Naast de trillingsfrequentie die de steen je geeft hebben de chemische samenstellingen van de steen ook invloed op de werking. In veel edelstenen zitten mineralen die opgenomen worden via onze huid naar het bloed en onze botten. een meditatie met stenen op bijvoorbeeld je chakra's is hierdoor ook zo krachtig. ​Maar gewoon een avondje op de bank met een steen in je hand kan je ook al veel nieuwe inzichten en rust geven.

Bladeren schaduw

Amethist

Amethist is een van de meest geliefde edelstenen. Amethist staat bekend om zijn opvallende paarse tinten en kent een lange geschiedenis. Al van bij de oude grieken werd de edelsteen vereerd om zijn bijzondere werking. Zo zou amethist beschermen tegen dronkenschap (''amethystos'' betekent in het oud-grieks letterlijk ''niet dronken'')

Sterrenbeelden:

Waterman, Vissen, Steenbok

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van het hart en de liefde. De steen werkt in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert daarnaast ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen stimuleert creativiteit en fantasie.

Sterrenbeelden:

Stier, Kreeft, Weegschaal

Turkoois

Turkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het  brengt evenwicht: turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde.

Sterrenbeelden:

Boogschutter, Waterman, Vissen

Goudsteen

Positieve instelling, kracht en energie. Goudsteen geeft kracht en energie. De steen geeft hoop, bevordert een positieve kijk op het leven en werkt opbeurend. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op depressies. Het bevordert individualiteit en ambitie en helpt je om je te doelen te bereiken. Fysiek heeft goudsteen een positieve werking op de maag, nieren, voortplantingsorganen en prostaat.

Sterrenbeelden:

-

Bergkristal

Bergkristal is een hele zuivere steen die zich zou aanpassen aan de drager. Het word ook wel gedragen voor het reguleren, absorberen, geven of opslaan van energie. De steen stimuleert positiviteit en kalmeert bij negatieve gevoelens zoals woede en verdriet. Zo kan bergkristal niet alleen helpen om emoties weer in balans te brengen, angsten te overwinnen of vooroordelen los te laten, maar ook om meer liefdevol door het leven te gaan. Daarnaast zorgt bergkristal ook voor een heldere geest. 

Sterrenbeelden:

Steenbok, Tweelingen, Leeuw

Reinigen en opladen

Edelstenen reinigen en opladen:

Edelstenen zijn een prachtig stukje van moeder natuur waar miljoenen jaren aan energie ligt opgeslagen. Geen wonder dat deze bijzondere stenen fantastische eigenschappen herbergen. Met de juiste edelsteen kan je je creatiever voelen, energieker, meer in balans met jezelf en net zoals elke edelsteen andere kwaliteiten heeft, dienen niet alle edelstenen op dezelfde manier te worden gereinigd of opgeladen. 

Omdat edelstenen niet alleen positieve trillingen afgeven nemen de edelstenen ook negatieve trillingen van jouw op. Om de edelstenen weer met positieve trillingen op te kunnen laden moet de steen eerst gereinigd worden. Dit kan je op verschillende manieren doen.

Reinigen:

 • De makkelijkste en snelste manier om je stenen te reinigen is met water. plaats je edelsteen een paar minuten in een waterbadje of spoel deze af onder de kraan. Let er wel op, niet alle edelstenen kunnen tegen water. kraanwater bevat namelijk kalk die sommige edelstenen kan aantasten. Edelstenen die je zonder problemen met water kan reinigen zijn jade, rozenkwarts, agaat, bergkristal, citrien, tangurine, amethist, rookkwarts en tijgeroog. 

 • Een andere eenvoudige manier om je edelstenen te reinigen is door de stenen te begraven in aarde. je kan dit in je tuin doen maar ook in de pot van je kamerplant. laat je steen minimaal 24 uur onder de aarde liggen, dan is hij weer helemaal opgeladen. 

 • Ook kan je je edelsteen reinigen met een rook reinigingstechniek. Steek een bosje salie aan en draai de edelsteen even rond in de rook. 

 • Een andere reiniging optie is je edelsteen een nacht in een abalone schelp met hermatietsplit te leggen. Hermatiet is een steen die van zichzelf een reinigende werking heeft.

Zijn je edelstenen gereinigd? dan kan je ze opladen en de positieve energie van je steen terug aanvullen. 

Opladen:

 • Maanlicht is een geweldige manier om je edelstenen op te laden. Leg je edelstenen een nacht neer op een plak in het maanlicht, binnen of buiten, en laat het licht van de maan maar binnen stromen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Graag wat extra power? Laad je stenen dan op bij volle maan!

 • Naast de maan is ook de zon een manier om je kristallen op te laden. Zonlicht laat doffe stenen opnieuw stralen. Leg de stenen minstens vier uur in het zonlicht, bij voorkeur in de ochtendzon. Houd zeker in het achterhoofd dat sommige stenen kunnen verkleuren door te veel zonlicht. 

 • Verder kan je je edelstenen ook in een schaaltje leggen met meerdere kleine bergkristallen. Vergeet niet om deze bergkristallen op hun beurt ook regelmatig te reinigen en weer op te laden. 

 • Een goede verzorging van je edelstenen zorgt voor een optimale werking, zo kan jij ten volle genieten van deze waardevolle schattingen van moeder natuur! 

Bladeren schaduw
Sterrenbeelden

waterman

21 januari tot 19 februari

Element: lucht

Watermannen zijn excentriek, onvoorspelbaar, origineel en heeft een aangeboren zelfverzekerdheid. De onder de sterrenbeeld geborene heeft de reputatie een beetje eigenaardig te zijn. Waarschijnlijk omdat een Waterman doorgronden een onmogelijke opgave is. Het kan een Waterman weinig schelen wat andere denken, Waterman doet waar hij of zij zin in heeft. Waterman is fantasievol, kinderlijk, maar ook wijs. Plezier hebben is essentieel voor het sterrenbeeld Waterman. Watermannen hebben veel speelruimte nodig. Ze willen dat alles het liefste moeiteloos gaat en streven hoge idealen na.

Edelstenen:

Amazoniet, Amethist, Aquamarijn, Aventurijn, Apatiet, Lilac Kwarts, Turkoois,

Trefwoorden:

origineel, onbevooroordeeld,

vindingrijk, artistiek, rusteloos. 

vissen

19 februari tot 21 maart

Element: water

Sterrenbeeld Vissen is spiritueel, zachtaardig, rustig, dromerig en extreem gevoelig. Vissen zijn niet materialistisch en kunnen zonder moeite hun bezitten delen met andere. Vissen genieten van waardevolle relaties maar hebben ook de behoefte aan alleen zijn. Sterrenbeeld Vissen voelt haarfijn  moeilijkheden van andere aan en reageren met medeleven. Gaat uit van het goede van de mens en houdt niet van conflicten.

Edelstenen:

Amethist, Aquamarijn, Lepidoliet, Lilac Kwarts, Opaal, Turkoois

Trefwoorden:

gevoelig, inlevend, behulpzaam, fantasierijk, bescheiden.

ram

21 maart tot 20 april
Element: vuur

Ram heeft een sterk onafhankelijk karakter, is positief ingesteld en een geboren leider. Ook is Ram avontuurlijk, ambitieus, zelfverzekerd, sexy en charismatisch. Wat er ook gebeurt, Ram slaat zich overal doorheen. Ram is strijdlustig. Een Ram is niet stuk te krijgen en zal ook in slechte tijden overleven. Een Ram is impulsief en denkt vaak niet na, voordat hij of zij iets zegt of handelt. Ram is meestal onbevangen, kinderlijk en openhartig, maar kan ook emotioneel afstandelijk zijn. Ram vindt het moeilijk om over gevoelens te praten, vooral als ze gecompliceerd zijn.

Edelstenen:

Jaspis

Trefwoorden:

spontaan, direct, durf,

onafhankelijk, vechtlust.

stier

20 april tot 21 mei

Element: aarde

Stier is attent, toegewijd, betrokken, stabiel, eerlijk en staat bekend om zijn of haar geduld. Stieren nemen liever geen risico, maar zoeken naar emotionele en financieele zekerheid. Het sterrenbeeld Stier is volhardend en gaat door wanneer andere al lang hebben opgegeven. Stieren houden van rust en regelmaat. Gedragen zich niet opvallend en zijn down to earth. Stier houdt niet van veranderingen en voelt zich op zijn of haar best bij vertrouwde en alledaagse dingen. Stier is een echte levensgenieter en geniet van de mooie dingen in het leven.

Edelstenen:

  Agaat, Aventurijn, Jade, Jaspis, Lepidoliet, Kunziet, Rozenkwarts, Serpentijn, Tijgeroog, Toermalijn,

Trefwoorden:

degelijk, betrouwbaar, levensgenieter, praktisch, liefde voor natuur.

Sterrenbeelden

Wat zegt de kleur over een edelsteen:

De kleur van edelstenen wordt bepaald door de elementen en mineralen waaruit de steen is opgebouwd. Daarom hebben sommige edelstenen verschillende kleuren of kleurvlakken. 

 • Blauw: aluminium

 • Grijs: chroom, zink of nikkel

 • Wit: kalk of magnesium

 • Doorschijnend: kiezelzuur

 • Blauwgroen en groen: koper

 • Roze tot donkerpaars: mangaan

 • Rood: ijzer

Op basis van kleur van de edelsteen kan je dus de elementen en mineralen vastellen. Zo zal een roze steen zoals rozenkwarts bestaan uit veel mangaan.

 

Een rode edelsteen voor energie: Rood heeft moed en ondernemingslust. Het is de kleur van de passie en de kleur van de haat. Heb je van nature een kort lontje? Dan is rood misschien iet direct de juiste edelsteen voor jou. Voel je je vaak moe? Dan geeft een rode edelsteen je energie, kracht en enthousiasme. Zo kan je voluit achter je doelen aangaan!

Een oranje edelsteen voor spontaniteit: Een goed alternatief voor rood is een oranje edelsteen. Oranje heeft warmte en spontaniteit. Met een oranje edelsteen breng je terug beweging in je leven. Je voelt je creatief, sensueler, je gevoel voor eigenwaarde wordt sterker. Heb je het gevoel dat je vastzit in een dagelijkste sleur? Een oranje edelsteen helpt je om terug plezier in dingen te krijgen! 

 

Een gele edelsteen voor zelfvertrouwen: Geel is vrolijk! Het is de kleur van het licht en staat voor positieve levenshouding en zelfvertrouwen. Maak je je vaak zorgen? Lig je ’s nachts veel te piekeren? Een gele edelsteen zorgt voor een veilig gevoel. Je voelt je gekoesterd en in staat om je eigen koers te bepalen. 

 

Een groene edelsteen voor harmonie: Groen bevindt zich in. Het midden van het kleurenspectrum van een regenboog. Het is de kleur die past bij het hart. Groene edelstenen werken neutraliserend, harmoniserend en groeibevorderend. Net zoals jonge bloemen en planten die opbloeien in de lente. Alles voelt plots heerlijk vredig!

 

Een blauwe edelsteen voor inzicht: Een blauwe edelsteen bevordert ontspanning, eerlijkheid en openheid. Het is een zuivere kleur die emoties kan kalmeren. Ben je onrustig of chaotisch? Dan zou je eens een blauwe edelsteen kunnen proberen. Blauw is de kleur van het inzicht en zorgt voor een logische geest.

 

Een paarse edelsteen voor spiritualiteit: Paars of violet komt tot Stan door een combinatie van rood en blauw, van passie en inzicht. Een paarse edelsteen brengt het emotioneel en praktische samen. Paars bevordert dan ook medeleven, begrip en inlevingsvermogen. Het is de kleur van geestelijke vrijheid. 

 

Een witte edelsteen voor zuiverheid: Wit draagt alle kleuren in zich. Het is de kleur die zonlicht weerkaatst. Een witte edelsteen ondersteunt de werking van andere stenen en versterkt deze. Het is de kleur van helderheid en zuiverheid. Witte edelstenen hebben een sterke connectie met de maan. 

Zo kies je de edelsteen die bij jouw past

Edelstenen zijn er in ontzettend veel soorten en maten. Allemaal met een unieke uitstraling en werking. Hoe moet je in dat overweldigende aanbod aan edelstenen nu een juiste keuze maken? Ik geven je graag enkele tips om de edelsteen te kiezen die bij jou past! 

Een edelsteen kiezen op kleur:

Van edelstenen en mineralen is bekend dat kleuren een heilzame werking op mensen hebben. Zoek dus gerust een een edelsteen uit op kleur. Misschien vind je bepaalde kleuren beter bij je passen of vind je bepaalde kleuren gewoon heel erg mooi. Als jij je heel erg tot een bepaalde kleur aangetrokken voelt, is dit misschien wel de edelsteen voor jou!

Een edelsteen kiezen volgens je horoscoop:

Omdat bepaalde stenen een goede combinatie zijn met bepaalde karakter-eigenschappen, kiezen veel mensen edelstenen op basis van hun horoscoop. Een eeuwenoude manier die het eenvoudig maakt om stenen te kiezen die perfect bij jou en jouw kraakte passen! 

Edelsteen kiezen op intuïtie:

Edelstenen stralen een bepaalde energie uit. Je kan een edelsteen voelen en op je buikgevoel bepalen of deze steen bij jou past of niet. Leer vertrouwen op instinct om edelstenen te kiezen die bij jou passen. 

Een edelsteen kiezen op baisse van de krachten:

Elke steen heeft zijn eigen unieke krachten. Zo zorgt tijgeroog voor energie en doorzettingsvermogen en goed kunnen omgaan met veranderingen. Terwijl aventurijn opbeurend en beschermend is en je helpt om positief in het leven te staan. Wil je jezelf openstellen voor ontvangen van liefde? Dan is rozenkwarts waarschijnlijk de steen voor jou. 

Door te bedenken waar je hoeft aan hebt, kan je makkelijker kiezen welke steen op dit moment het beste bij jou past. Het is heel natuurlijk dat de ene steen op een bepaald moment beter bij jou past dan op een ander moment. 

Disclaimer

De werking van edelstenen is niet bewezen en kan iedereen

dus anders en/of op zijn eigen manier ervaren. 

Duinen

Enthousiast?

shop jou favoriet!

bottom of page